• Drumband
  • Drumband Firestix Aarsele
  • Firestix

Drumband Firestix

Drumband Firestix maakt als ritmische ondersteuning van het orkest al vele jaren deel uit van de muziekvereniging. Het percussie-ensemble telt een twintigtal leden en beschikt over een ruim instrumentarium gaande van snare drums en tenor drums over tri- en quad-toms tot bass drums en divers kleiner slagwerk. Met een breed repertoire kan de drumband Firestix zowel individueel als samen met het orkest uitstappen en shows verzorgen.

Drumband streetparade

De funderingen van de drumband werden gelegd door Jürgen Blondeel vanaf midden de jaren ’80. Gaandeweg groeide een trommelkorps uit tot een breder percussie-ensemble en evolueerde de volgende 20 jaar tot een heuse drumband.

Halfweg het eerste decennium van de 21ste eeuw werd Jürgen Blondeel als drumbandinstructeur opgevolgd door Thierry Mannens.

In 2008 dan, behaalde de drumband, onder leiding van instructeur Thierry Mannens en tamboer-majoor Patrick Wauters, zowel de Provinciale als Nationale Kampioenstitel in de Eerste Afdeling.

In 2012 organiseerde drumband haar eerste eigen drumshow “Firestix”. Hierbij werden zowel het ritmisch talent als melodische vaardigheden en acteertalent van de drumbandleden sterk in de kijker gesteld.

Firestix show Firestix 2012

Meteen betekende het drum event ook de geboorte van een eigen naam. Sindsdien spreken we over de drumband Firestix.

Wat nadien volgde waren een reeks optredens van drumband Firestix, die in binnen- en buitenland uitermate gesmaakt worden. Een overvolle activiteitenkalender getuigt van het succes van de drumband.

Wie zich thuis voelt in een ensemble waar originaliteit, spektakel en ritme de belangrijkste kenmerken zijn, is van harte welkom bij drumband Firestix.

Onder leiding van jeugdinstructeur Louis Snauwaert krijgen kandidaten gedurende enkele jaren een basisopleiding, alvorens volwaardig lid te worden van drumband Firestix. Geïnteresseerden dienen over minstens 1 jaar muzikale ervaring te beschikken.

Drumband Firestix