• orkest
  • New Look Music orkest
  • orkest streetparade

Orkest

Het harmonieorkest van de Koninklijke Muziekvereniging Sint-Cecilia Aarsele telt zo’n 80 muzikanten en brengt een breed repertoire, gaande van marsmuziek over film- en klassieke composities tot ballads en popmuziek. De hout- en koperblazers en percussionisten staan onder leiding van dirigent Hans Vuylsteke.

Het orkest verzorgt zowel street parades als zitconcerten in binnen- en buitenland. De marsoptredens zijn telkens opnieuw unieke combinaties van muziek en choreografie. Ook kerkelijke diensten, parades en andere diverse optredens behoren tot de mogelijkheden van het orkest.

Open air concert in Tielt - 2011

In 2004 behaalde het orkest de Provinciale Kampioenstitel in de eerste afdeling, en in 1999 mocht het bovendien de Nationale Kampioenstitel aan haar palmares toevoegen.

Jeugdorkest

Naast het orkest beschikt de Aarseelse muziekvereniging ook over een eigen jeugdorkest.
Het concept van dit instaporkest biedt de kans aan beginnende muzikanten om via een aangepast repertoire hun muzikaal talent ten volle te ontplooien. De wekelijkse repetities verlopen in een gemoedelijke sfeer en bereiden de jeugdige muzikanten voor om hun eerste stappen te zetten in het grote orkest.

Het jeugdorkest verzorgt zelf ook een aantal concerten: het opluisteren van de Kerstviering (samen met het harmonieorkest), het Prijsuitrijkingsconcert (in samenwerking met de Tieltse muziekacademie) en de jaarlijkse Herfstconcerten.

Street parade in Italië (Zuid-Tirol) – 2011

Dirigent

Hans Vuylsteke (°Waregem, 1967) behaalde aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent eerste prijzen notenleer en geschreven harmonie alsook het pedagogisch getuigschrift, optie A.M.V., het getuigschrift Muziekanalyse & Vormleer en het diploma 1ste cyclus muziektheorie. Tijdens zijn opleiding volgde hij o.a. klarinet, piano, koordirectie, contrapunt, muziekgeschiedenis alsook harmoniedirectie (achtereenvolgens Guy Duijck en Dirk Brossé).

Van 1987 tot 1997 was hij dirigent van de Waregemse jeugdharmonie en sedert 1991 is hij tweede dirigent van het Waregems Harmonieorkest. In 1994 werd hij dirigent van onze "Koninklijke Muziekvereniging Sint-Cecilia Aarsele" en sinds 1998 is hij ook dirigent van de Koninklijke Harmonie "IJver & Eendracht Dentergem".

Hans is tevens lid van de “Stuurgroep orkest” van VLAMO-West-Vlaanderen.

Beroepshalve is Hans leraar AMV & Samenzang, AMC en pedagogisch coördinator aan de Academie voor Muziek & Woord te Tielt.