Drumband Firestix Sint-Cecilia Aarsele

Drumband Firestix

Drumband Firestix maakt als ritmische ondersteuning van het orkest al vele jaren deel uit van de muziekvereniging. Het percussie-ensemble telt een twintigtal leden en beschikt over een ruim instrumentarium gaande van snare drums en tenor drums over tri- en quad-toms tot bass drums en divers kleiner slagwerk. Met een breed repertoire kan de drumband Firestix zowel individueel als samen met het orkest uitstappen en shows verzorgen.

De funderingen van de drumband werden gelegd door Jürgen Blondeel vanaf midden de jaren ’80. Gaandeweg groeide een trommelkorps uit tot een breder percussie-ensemble en evolueerde de volgende 20 jaar tot een heuse drumband.

Halfweg het eerste decennium van de 21ste eeuw werd Jürgen Blondeel als drumbandinstructeur opgevolgd door Thierry Mannens.

In 2008 dan, behaalde de drumband, onder leiding van instructeur Thierry Mannens en tamboer-majoor Patrick Wauters, zowel de Provinciale als Nationale Kampioenstitel in de Eerste Afdeling.

In 2012 organiseerde de drumband haar eerste eigen drumshow “Firestix”. Hierbij werden zowel het ritmisch talent als melodische vaardigheden en acteertalent van de drumbandleden sterk in de kijker gesteld.

De visie en planning van de drumband wordt geregistreerd door Comité D(rumband).

Repetities drumband

Wekelijks gaan de repetities van de drumband door op vrijdagavond van 19u tot 20u.

Wilt u lid worden?

Zie jeugddrumband

Wat spelen we?

Marsen, showstukken, ...

Drumshow Firestix

n 2012 organiseerde drumband haar eerste eigen drumshow “Firestix”. Hierbij werden zowel het ritmisch talent als melodische vaardigheden en acteertalent van de drumbandleden sterk in de kijker gesteld.


Orkest Sint-Cecilia Aarsele

Jeugddrumband

Wie zich thuis voelt in een ensemble waar originaliteit, spektakel en ritme de belangrijkste kenmerken zijn, is van harte welkom bij drumband Firestix.

Onder leiding van jeugdinstructeur Louis Snauwaert krijgen kandidaten gedurende enkele jaren een basisopleiding, alvorens volwaardig lid te worden van drumband Firestix. Geïnteresseerden dienen over minstens 1 jaar muzikale ervaring te beschikken.

Repetities jeugddrumband

Wekelijks op zaterdag van 15u45 tot 16u45

Wilt u lid worden?

Iedereen die graag muziek speelt en zich wil engageren voor onze vereniging is welkom.

Voor de jeugddrumband vragen we wel dat u minstens over 1 jaar muzikale ervaring beschikt.

Wat spelen we?

Oefeningen om het drummen onder de knie te krijgen

Wie helpt u op weg

Een drumband en jeugddrumband kan natuurlijk niet zonder instructeurs.